Samlervåpen

  unike antikviteter

Noen utvalgte antikviteter som kanskje er av spesiell interesse for spesialiserte samlere. Har ikke plass til alt lenger dessverre så dette skal ut med tungt hjerte.......det meste egenimportert fra USA og auksjonshus som Rock Island osv. Dessverre  ganske kostbart når kommisjon frakt og toll/ MVA er betalt, men ett hakk eller to over det mest vanlige.

S&W .38 DA Second Model 5" blånert

Flott og sjelden utgave av Smiths .38 DA Second Model. Denne har 5" pipe og er blånert med de uvanlige rødaktige grepene ("Red mottled"). Svært ettertraktet og vanskelig å finne med denne kombinasjonen. De fleste var forniklet med kortere løp. Mye finish som er slitt stedvis. Mekanisk perfekt. Nydelig løp med skarp rifling. Nummerlik. Teksten på løpet er uthevet med kritt. Nydelig flammeherding på hanen. Ca 115000 produsert mellom 1880-1884. Antikk og ikke kontrollbelagt. Jeg selger ikke ammunisjon.

Kr. SOLGT

S&W .38 DA Second Model i eske - antikk

Nydelig 2nd Model i eske. 3.25" løp. Produsert i ca 115000 eks. mellom 1880 og 1884. Denne ble produsert i 1881 og fabrikkbrev som bekrefter at utseendet er uendret og produksjons dato følger med. Disse koster litt over $75 om dagen og har lang ventetid. Denne er nydelig i finishen med noen merker selvsagt men i det hele tatt hel og fin med usedvanlig god finish. Kun overfladiske bruksmerker. En tynn, overfladisk ripe på h. side ramme mellom hane og grep. Disse revolverne er ikke sjeldne i så måte, men det er meget uvanlig at de er i slik stand. Mekanisk perfekt, og nydelig i løpet. Skarp fin rifling. Den riktige originalesken med endeetikett medfølger. Selges til ansvarlige voksne. Jeg selger ikke ammunisjon.
Kr. 17500

S&W .38 Third Model i Eske-antikkl

Nydelig DA i .38 fra S&W i original og riktig eske. Revolveren er i nydelig stand. Mekanisk og i løp er denne som ny. Helt tight, nydelig timing og låsing. Noe flekkete på tønna der den har hvilt i esken. Meget god + nikkel på resten av revolveren. Hele fine og skarpe grep, nummerlik (ramme, tønne, lås). 3 1/4 løp og esken stemmer med dette. Fin ende-etikett på esken. Ellers er også esken hel og fin. Disse er ofte frynsete. Denne har nok ligget i en skuff i esken det meste av livet. Bærer ikke preg av å ha blitt skutt mye med. Produsert i 1887 eller 1888 (verifisert med serienummer). Antikk og ikke kontrollbelagt. Selges til ansvarlige voksne.
Kr. 13750 + evt frakt

.38 DA Merwin, Hulbert & Co m/2 løp - antikk 

Nydelig Merwin i .38 med velfungerende single og double action. Disse hadde en unik selektiv uttrekker mekanisme, der man åpnet løp og tønne ved å vri, så vende og trekke fremover. De skutte patronene falt ut mens de uskutte ble igjen. Perfekt mekanisk, pene, hele grep, nydelig flammeherding synlig på foldehanen og avtrekkeren. Begge løp er nydelige innvendig; speilblanke med skarp rifling. Låsing, uttrekk og aksel-vakuum er flott. Nikkelen er svært inntakt med noen få flekker som fremkommer av bildene. Sjelden stand på finishen. Fallsnor ring på grepet. Denne kommer med ett ekstra løp (det korte). Det er utvilsomt fabrikktilpasset men er ikke nummerlikt. Merwin hulbert løpene passet ikke "om hverandre" selv i samme kaliber men dette løpet passer og fungerer perfekt og fulgte med revolveren når jeg kjøpte den for årevis siden. Det sparer man noen "tusinger" på. For så vidt mer uvanlig med ikke-nummelikt passende løp enn nummerlikt, passsende løp. Løse løp til Merwin'er har jeg gitt opp å lete etter så dette er en sjeldenhet. Produsert på tidlig 1880 tall og antikk. Selges til ansvarlige voksne. Jeg selger ikke ammunisjon.
Kr. 30500

Merwin, Hulbert & Co. 1st Model .38 SA

Nydelig eksempel på den tidligste Merwin, Hulbert & Co revolveren. Meget ettertraktet "Spur trigger" i .38 Merwin, Hulbert som tilfeldigvis går om hverandre med .38 S&W. Denne har ett hull i rekylskjoldet som man lader gjennom, men uttrekk er som de andre sentertente Merwin'er. Alle de de senere modellene fikk ladeport som kunne lukkes. Denne er det kun produsert ett par tusen av. Eksakt antall er ukjent. Nydelig, sjeldent fin finish (noen skygger får det til å se stygt ut under tønna, men det er som sagt kun skygger). Kun noen små prikker/mindre overflate-lyter i finishen., tight og fin, nydelig mekansik og i løp.
Kr. SOLGT