Samlervåpen

unike antikviteter

Europeiske Våpen

Nydelig gravert M1854 Lefaucheux

12mm Pinfire revolver i flott stand. Flott løp, bra mekanisk. Nydelig gravyre. Hele grep uten synlig finish. Mulig at de har blitt svært forsiktig pusset men var i tilfelle en god jobb. Åttekantet løp. Toppen av løpet er gravert "E. SALLES ARQier A BEZIERS".

Laget på 1860 tallet. Antikk og ikke kontrollbelagt.

Selges til voksne med ID. Jeg selger ikke ammunisjon og svarer ikke på lade/skytespørsmål. Den er til salgs men må ikke selges......

Kr. 1300 + evt frakt på Kr. 149

M1854 Lefaucheux 12mm Pinfire revolver. Nydelig stand mekanisk. Flott løp med rifling. Tight med god timing. Dette er en av de som (såvidt) faller inn under Nordstatenes innkjøp i 1861. Det kan selvsagt ikke bevises definitivt at dette er en av de, men det er i det minste en god representasjon av modellen. Denne ble kjøpt i USA. Her er mer research for de som liker det:

http://www.nramuseum.org/guns/the-galleries/a-nation-asunder-1861-to-1865/case-17-civil-war-imported-arms/lefaucheux-double-action-pinfire-revolver.aspx

http://www.littlegun.info/arme%20americaine/revolver%20confedere/a%20revolver%20confedere%20lefaucheux%201854%20gb.htm

https://www.ortnergraphics.com/services/civil-war-firearms/lefaucheux-revolver.html

Kr. 11500

EM & L Nagant prod. Galand 12mm-antikk

Morsom stor Galand revolver med spesielt ekstraktor system. Meget interessant rifling. Belgisk produsert rundt 1879. Bruker 12m "Thick Rim" el. Perrin patronen. Flott mekanisk, nydelig løp, flott timing, låsing osv. Spor av gammel finish, herding synlig stedvis. På toppen av løpet står det "EM & L NAGANT A LIEGE 1878" (Emile et Léon Nagant). Ellers ingen av de vanlige belgiske merkingene. I det hele tatt en hel og fin revolver med spennende design. Antikk.

Jeg selger ikke ammunisjon og gir ikke laderåd. Selges til voksne med ID.

SOLGT

Belgisk Marine Pistol-Flinlås .69

Mekanisk god stand. Hanen står i hel og halvspenn. Meget solid flintlås fra ca 1830 eller deromkring. Tydelig brukspreget men hel og fin. Løpet er greit for et så gammelt våpen. Noe pitring er det. Passer godt som introduksjonsvåpen til begynnende antikk samlere eller Marine samlere.

Kr. 5750+frakt

Nydelig Derringer/Lommepistol - .54

Nydelig og spesiell liten gravert lommepistol el. såkalt Traveling Pistol i kal. 54. Ingen synlige merkinger men antagelig av Europeisk opphav. Hanen står i helspenn. Haneskruen (skruen som holder hanen inntil akslingen) mangler en halvdel del av hodet. Begge lette å fikse hvis man ønsker.

Nydelig enkel gravyre og flotte detaljer på en ganske spesiell liten perkusjonspistol. Stålkasse og beslag. Ladestokken er der fremdeles også i stål. Fra første halvdel av 1800 tallet engang. Antikk/ikke kontrollbelagt. Dette er en antikvitet og selges som det, ikke som en skyter.....

Kr. 6999 + evt frakt m sporing

Fransk Lommepistol - Flintlås "Cannon Barrel

Morsom fransk flintlås ca kal.50 / 40 Bore "cannon barrel" traveling pistol el. lommepsitol. Ca prod. 1790. Liten og elegant. Pusset metall. Det kommer ikke frem fra bildene men det er noen veldig fin sølvinnleggdetaljer bak på grepet opp mot tangen. Pussestangen er der enda. Sprekk under pussestangkanalen. Hanen står i halv- og hel spenn og man kan ta avtrekk. Mange fine detaljer og mehet dekorativ liten pistol. Ofte er disse skikkelig råtne og sprukket/defekt. Antikk/ikke kontrollbelagt

Kr. 5999+evt frakt

Pinfire Pepperbox, 7mm Nydelig innlagt gulltråd. Elfenbensgrep.

Umerket utover en "A" under grepet og ELG u/krone og da Belgisk.

Bildene er ganske dårlige. Det er vanskelig å fane de ørsmå mønstrene. Utstøterpinnen er fastskrudd i grepet, og mangler ofte. Antikk ca 1860

Kr. 13500

Deprez .30 Rimfire pepperbox

Belgisk produsert for det engelske markedet via Galliser & Terry som er merket på tønna/løpene. Britisk Proof merkinger. Alt er som det skal og i meget god stand. Uvanlig å finne i rimfire da disse oftest var i ett pinfire kaliber.

Kr. 6900

Victor Collette pepperbox 7mm

Nydelig pepperbox av den kjente produsenten. Collette sto ak noen svært interessante modeller. På denne er grepene er vakre nettskjærte og hele. Utstøterpinnen er fastskrudd i grepet.

Antikk, ca 1860 tall.

Kr. 7200.

Andre pinfirevåpen

Pinfire våpen har fått en voldsom oppsving i de senere år. I Norge hadde vi pinfire revolver til hær og marine frem til slutten av 1800 tallet, så ikke så en od tradisjon her også. Mange ble produsert i Belgia, men også i Frankrike og mange andre Europeiske land. Ofte ligger utordringen i å identifisere de som ikke er belgiske, britiske eller franske da de omgås i litteraturen, har få eller ingen merkinger eller merkingen ikke kan identifiseres.

7mm Pinfire

En av de klassiske som man ofte ser. Denne er i meget god stand med det meste av originalfinishen på plass. Rikt ornamentert metall og grep. Grepene er intakte. Ingen av den vanlige belgiske merkingen så vidt jeg kan finne. Så antagelig ikke belgisk selv om mange av disse var det. Merket med Nr 15 under grep og på tønne.

Kr. 5500

Perkusjon

Knøttliten Perkusjonspistol .40 - antikk Belgisk perkusjons "derringer" / lommepistol i ca kaliber .40. Hele greia er kun 11 cm lang totalt. Dette er en av få jeg har sett med medfølgende støpetang med innebygd løpsnøkkel. De mangler som regel. støper fine kuler. Løpet kan faktisk skrus løs på denne (de fleste er fastgrodd) og har veldig fin, tynn, nesten rett rifling som er intakt. Grepet er nydelig men har en reparasjon på øvre v. side. Mekanisk glimrende, spenner og står spent. Avtrekkeren foldes ut når hanen spennes. Ganske spesiell liten pistol og en av de artigste jeg har sett i denne klassen. Denne selges med tungt hjerte...... Laget på midten av 1800 tallet. Antikk/regfri. Kr. 6000