Samlervåpen

  unike antikviteter

Europeiske Våpen

Noen Europeiske våpen i god stand. Jeg mener disse er i all hovedsak av bedre design og kvalitet enn deres brødre over dammen, selvom jeg samler på "brødrene"....pepperboxer i god stand er gjerne svinedyre over dammen, men disse er hentet fra Europa der de er en god del "billigere". Morsomme og ettertraktede finurligeter. Disse er mindre enn man skulle tro. Ca. på størrelse med 2 fyrstikkesker.

EM & L Nagant prod. Galand 12mm-antikk

Morsom stor Galand revolver med spesielt ekstraktor system. Meget interessant rifling. Belgisk produsert rundt 1879. Bruker 12m "Thick Rim" el. Perrin patronen. Flott mekanisk, nydelig løp, flott timing, låsing osv. Spor av gammel finish, herding synlig stedvis. På toppen av løpet står det "EM & L NAGANT A LIEGE 1878" (Emile et Léon Nagant). Ellers ingen av de vanlige belgiske merkingene. I det hele tatt en hel og fin revolver med spennende design. Antikk.
Jeg selger ikke ammunisjon og gir ikke laderåd. Selges til voksne med ID.
Kr. 19500

Belgisk Marine Pistol-Flinlås .69
Mekanisk god stand. Hanen står i hel og halvspenn. Meget solid flintlås fra ca 1830 eller deromkring. Tydelig brukspreget men hel og fin. Løpet er greit for et så gammelt våpen. Noe pitring er det. Passer godt som introduksjonsvåpen til begynnende antikk samlere eller Marine samlere.
Kr. 5750+frakt

Nydelig Derringer/Lommepistol - .54
Nydelig og spesiell liten gravert lommepistol el. såkalt Traveling Pistol i kal. 54. Ingen synlige merkinger men antagelig av Europeisk opphav. Hanen står i helspenn. Haneskruen (skruen som holder hanen inntil akslingen) mangler en halvdel del av hodet. Begge lette å fikse hvis man ønsker.
Nydelig enkel gravyre og flotte detaljer på en ganske spesiell liten perkusjonspistol. Stålkasse og beslag. Ladestokken er der fremdeles også i stål. Fra første halvdel av 1800 tallet engang. Antikk/ikke kontrollbelagt. Dette er en antikvitet og selges som det, ikke som en skyter.....
Kr. 6999 + evt frakt m sporing

Fransk Lommepistol - Flintlås "Cannon Barrel

Morsom fransk flintlås ca kal.50 / 40 Bore "cannon barrel" traveling pistol el. lommepsitol. Ca prod. 1790. Liten og elegant. Pusset metall. Det kommer ikke frem fra bildene men det er noen veldig fin sølvinnleggdetaljer bak på grepet opp mot tangen. Pussestangen er der enda. Sprekk under pussestangkanalen. Hanen står i halv- og hel spenn og man kan ta avtrekk. Mange fine detaljer og mehet dekorativ liten pistol. Ofte er disse skikkelig råtne og sprukket/defekt. Antikk/ikke kontrollbelagt

Kr. 5999+evt frakt

Fin Fransk Mle 1874 Gras karabin - antikk

Sjelden klassisk karabin som man ikke treffer på veldig ofte. Kal 11x59mmR Disse bruker den vanlige Gras bajonetten. Denne har en uorginal pussestang, ellers ser alt ut til å være "i orden". Denne har også M80 gass modifikasjonen. Kort liten børse. Mint Løp/rifling. Mekanisk bra. Alt virker. Produsert i 1882.

SOLGT

Pinfire Pepperbox, 7mm Nydelig innlagt gulltråd. Elfenbensgrep.
Umerket utover en "A" under grepet og ELG u/krone og da Belgisk.
Bildene er ganske dårlige. Det er vanskelig å fane de ørsmå mønstrene. Utstøterpinnen er fastskrudd i grepet, og mangler ofte. Antikk ca 1860
Kr. 13500

Deprez .30 Rimfire pepperbox

Belgisk produsert for det engelske markedet via Galliser & Terry som er merket på tønna/løpene. Britisk Proof merkinger. Alt er som det skal og i meget god stand. Uvanlig å finne i rimfire da disse oftest var i ett pinfire kaliber.

Kr. 6900

Victor Collette pepperbox 7mm
Nydelig pepperbox av den kjente produsenten. Collette sto ak noen svært interessante modeller. På denne er grepene er vakre nettskjærte og hele. Utstøterpinnen er fastskrudd i grepet.
Antikk, ca 1860 tall.
Kr. 7200.

Andre pinfirevåpen

Pinfire våpen har fått en voldsom oppsving i de senere år. I Norge hadde vi pinfire revolver til hær og marine frem til slutten av 1800 tallet, så ikke så en od tradisjon her også. Mange ble produsert i Belgia, men også i Frankrike og mange andre Europeiske land. Ofte ligger  utordringen i å identifisere de som ikke er belgiske, britiske eller franske da de omgås i litteraturen, har få eller ingen merkinger eller merkingen ikke kan identifiseres.

7mm Pinfire

En av de klassiske som man ofte ser. Denne er i meget god stand med det meste av originalfinishen på plass. Rikt ornamentert metall og grep. Grepene er intakte. Ingen av den vanlige belgiske merkingen så vidt jeg kan finne. Så antagelig ikke belgisk selv om mange av disse var det. Merket med Nr 15 under grep og på tønne.

Kr. 5500

Perkusjon

Knøttliten Perkusjonspistol .40 - antikk Belgisk perkusjons "derringer" / lommepistol i ca kaliber .40. Hele greia er kun 11 cm lang totalt. Dette er en av få jeg har sett med medfølgende støpetang med innebygd løpsnøkkel. De mangler som regel. støper fine kuler. Løpet kan faktisk skrus løs på denne (de fleste er fastgrodd) og har veldig fin, tynn, nesten rett rifling som er intakt. Grepet er nydelig men har en reparasjon på øvre v. side. Mekanisk glimrende, spenner og står spent. Avtrekkeren foldes ut når hanen spennes. Ganske spesiell liten pistol og en av de artigste jeg har sett i denne klassen. Denne selges med tungt hjerte...... Laget på midten av 1800 tallet. Antikk/regfri. Kr. 6000