Samlervåpen

  unike antikviteter

Engelsk

Richards Flintlåspistoler-par i eske 50 bore - antikke

Morsomt lite par med 50 bore (ca .45 Kaliber) matchende flintlås pistoler. Ca 20 cm lange. Merket "Richards" med London proofs. Ca 1875. De har nok fått en liten overhaling, og esken med reproduksjonsetikett er nok ikke original, men en morsom presentasjon. Pistolene med avtagbare løp (nøkkelen følger dessverre ikke med) er i god stand, glattløpet (upusset) uten noen store groper. Mekanismene er fine og stramme. Tennhull er åpne og i god stand. Bra grep. Uvanlig med 100% matchende par til noenlunde overkommelig pris. Antikke. PS: lys og vinkel gjør at de ser "bøyd" ut, det er de altså ikke. Bortsett fra at de antagelig er restaurert, spesielt mht finish er de i svært god stand! Kr. SOLGT

Hills Patent .380 Self Ejector

Dette er en sjelden og spennende antikk engelsk revolver; Hill's patent Self Ejecting Revolver også kalt "The Stanley" revolver. Kaliber 380 revolver/.38 S&W antagelig. Revolveren åpnes opp og bakover for å lade og for å aktivere utdrageren. Ganske bra løp med ubetydelig grunn pitring stedvis. Utmerket mekanisme, Birmingham svartkrutt "proofmark" og inspeksjonsstempel så laget for svartkruttammunisjon. Produsert sent 1870 el tidlig 1880 tall. Meget fin, meget sjelden og meget vanskelig å få tak i. Selges til voksne mot ID. Jeg selger ikke ammunisjon og gir ikke laderåd. Prisen står som den er. Førstemann til mølla..... Kr. 16000 + frakt (150)

 

Flott Sabel - Britisk tjenestesabel ("Hanger")
Nydelig original britisk politi eller fengselsbetjent sabel med lær balg, balglås og stålbeslag fra ca 1845. Umerket og uslipt  (..og det er bra, de ble slipt for beredskap så denne er omtrent "ny" eller muligens "unissued"). Ca 76 cm totalt. Haiskinnsgrep som mangler vikling. Meget god stand og uvanlig.
 Antikk Kr. 4499 + frakt

Webley

Vakker Webley No. 4 "Pryse" .455/.476
Denne nydelige revolveren ble laget i sent 1870-midten av 1880 tallet. Perfekt mekanisk stand osv. Kjennetegnes av det lille rammehengslet og den karakteristiske tønneutløseren som forsvant i 1887 (kopi av dok legges ved v kjøp). De ble etterhvert erstattet av Kaufmann i 1882, 1885, 1886 og den kjente 1887 (MK I) osv. Ellers er det vrient å spore disse da Webley og forhandlere hadde paralellsystem for serienummer. Denne er uansett tidlig. Kaliber merkingen er noe slitt/svak men den kamrer alle tidsriktige .45 svartkruttspatronene fra Eley og for Webley/Adams osv typer så mest sannsynlig en .476 el. .455. Disse kjennetegnes også av Warnant systemet for å åpne/brekke opp våpenet.
Selges til voksen samler. Jeg besvarer ikke spm om lading, skyting osv.
Kr. 29500

Webley RIC No. 1 New Model .455

Her med litt historie. Formentlig var første eier en kjent engelsk komponist. Som mange Gentlemen hadde han selvsagt en grov revolver til disposisjon.

Kanskje tok han Shelock Holmes' råd?: Always carry a firearm east of Aldgate, Watson.....

Kr. 26000

 

 

 

Pictured in "Webley Solid Frame Revolvers Models RIC, MP, and No. 5" by Davis, Black Michaud.

 

Sold to Sir A. sullivan in 1884. Pictured in "Webley Solid Frame Revolvers Models RIC, MP, and No. 5" by Davis, Black Michaud.

Nydelig Webley RIC No.2 380 CF i Eske
Disse kan være uhyre vanskelig å få tak i. Akkurat denne er avbildet i Webley Solid Frame Revolvers av Black, Michaud & Davis. S 163. Den tilhørte samlingen til Joel Black, en av forfatterne og en autoritet på Webley.
Kr. 29500

Enfield

Enfield nådde ikke opp i konkurranse med Webley & Son(s) og fokuserte på rifle produksjon etter sin siste feilslåtte revolver som ble slaktet av brukerne. Dette er interessante revolverer som er på vei ut av historisk hukommelse selv om de er en viktig del av den moderne militær-revolverens evolusjon. Dette ledet direkte til adapsjon Webley MK I i 1887 som var den første modellen med fullt ombyttbare deler og således enkle å feltreparere.

Annet Engelsk

Engelsk Lommepistol-Perkusjon
Morsom liten Britisk lommepistol i kal. ca .42 / 60 bore fra midten av 1800 tallet. Velfungerende og fin med enkel gravyre på bokslåsen. En sprekk på v. side av de flatsidede valnøttsgrepene. Løpet kan skrus av for hånd (løpsnøkkelen er dessverre tapt). Hanen står i halv- og hel spenn. Nippelen er inntakt og ikke flatbanket / knust som er litt for vanlig. Ofte er disse totalvrak men denne er ganske så hederlig.
Kr. 4499 + evt frakt