Samlervåpen

unike antikviteter

Smith & Wesson mm

NYDELIG Antikk Smith & Wesson .32 DA 4th Model

Smith & Wesson klassiker med lavt serienummer (117xxx. 12900 ble sendt fra fabrikken i 1889). Kaliber .32 S&W (Short) - svartkruttsversjonen..... Denne er så nære uskutt / lite brukt som jeg har sett en antikk revolver. Nesten helt intakt nikkel. Noen merker på sidene er det etter ca 140 år, se bilder, men ikke noe alvorlig skjemmende. Absolutt ikke reforniklet. Denne har ligget i en fabrikkeske. Mekanisk som ny, perfekt løp, timing osv. Hele flotte grep uten slitasje. Antikk og ikke kontrollbelagt. Selges til voksne med ID. Hentes eller sendes for Kr.160

Kr. 8900

Smith & Wesson New Model 3 Target Kal. 32-44 med brev!!

Disse er utrolig vanskelige å finne med produksjons dato før 1890.


Kr. 28500

Dette er en av de høyest nummererte dokumenterte revolvere fra før 1890. Denne ble sent fra fabrikken i 1889.

Mekanisk perfekt og nydelig løp. Justerbart baksikte og "Target" forsikte. Brukspreget utvendig men med masse original blånering

Hele og fine grep. Løpet er perfekt.

Dette er ett sjeldent funn!!

Antikk med brev.

Colt

Glimrende mekanisk stand. Disse har veldig ofte feil og mangler og kan da skaffes en god del rimeligere. De som er avbildet nedenfor ble kjøpt nettopp fordi de ligger minst ett hakk eller to høyere enn de aller fleste og det koster dessverre.


Colter er populære samlervåpen, og med storebrødrene skal man være omtenksom og observant på detaljer. Disse små er en god del lettere i så måte, og langt mindre kopiert og "pyntet" på.


Den øverste har nydelig finish og sterk marking på løpet. Nestemann er også I utmerket stand, noe mer slitt m,en slett ikke verst. Sistemann har "ærlig" utseende, noe originalblånering typisk, kanske typisk ++, stand for disse men også glimrende mekanisk.


Kaliberet er S&W's anemiske .22 Short svartkruttpatron og disse var i direkte konkurranse med Smith's lommerevolvere.


Samler man Colt eller lommerevolvere/pistoler er et "must"........


Ovenfra og nedover: Kr. 11000, 10000, No 3 er solgt

Kr. 11000

Kr. 10000

Merwin, Hulbert & Co.

Klassiske Westernrevolvere ett hakk over Smith og Colt med morsom selektiv utdragermekanisme. Disse ble laget i 1870-1880 tallet av Hopkins Allen Mfg Co. på oppdrag fra Merwin, Hulbert & Co. Kvaliteten og håndverket var i høyeste klasse, og etter min mening er disse mer interessante enn "de store" produsentene og deres masseproduserte sjel-løse vanskapninger ;-).

Samlerinteressen for disse har tatt seg kraftig opp de siste årene og de matcher nå ofte de aller fineste Smith'er i priser men er langt, langt vanskeligere å få finne i god stand. Når det er sagt, har man ikke en western samling uten en Colt, Bulldog,Smith, Remington OG en Merwin...........

3rd Model Pocket Army SA Kal. 44/40

3nd Model Pocket Army i SA. Dette er en av de aller fineste jeg har sett. Det meste av finishen er på plass, fin mekanisk, aksling vakuum som de var kjent for (denne trekker løp/tønne nesten helt tilbake…). Originalgrep som er hele og fine. "Top strap" i SA var noe uvanlig men ikke uhørt, vanligvis var disse DA etter at rammen ble lukket.

Det om også skiller denne ut er at løpet er merket med Hopkins Allen Mg Co, som produserte disse men som var mer kjent for «billig våpen» og Merwin, Hulbert & Co som var oppdragsgiveren ikke ville at disse våpnene skulle assosieres med produsenten av billigere våpen. Dette er en av meget få med denne merkingen. Merkingen er skarp og fin. Den har også den vanlige Merwin, Hulbert & Co merkingen på H. side av ramma. Produsert i slutten av 1870 eller begynnelsen av 1880 tallet. Denne kommer fra en komplett samling Merwin, Hulbert & Co hvor denne var den fineste i denne varianten samleren fant under flere år med leting.....

Antikk

20 Års selvpålagt grense. Jeg gir ikke laderåd og selger ikke ammunisjon.

SOLGT

Meget tidlig Merwin, Hulbert & Co .44 SA First Model Army, med lås på åpningsknappen.

Dette er en nesten unik revolver på mange måter. Akkurat denne er ofte avbildet når man leter etter Merwin, Hulbert & Co. revolvere. Man skal lete lenge etter en tidlig første modell i slik stand. Den har gode perlemorsgrep, fungerer mekanisk har bra løp, og nikkelen er nesten helt intakt (ikke reniklet). Skruen som holder fast låsen til sylinderakslingen er enten modifisert eller erstattet. Denne er spesiell for i tillegg til dette har den har en liten lås på åpningsknappen, som var ett krav fra U.S. Army da de var (ubegrunnet) bekymret for at man skulle kunne åpne revolveren ved ett uhell. det ble laget meget få med denne funksjonen. Revolveren er i kaliber .44 Merwin, Hulbert & Co. Den er laget i midten av 1870 tallet, og antikk. En helt unik mulighet. SOLGT

Remington

Noen utvalget Remington våpen, som nå må vike for sine dyrere brødre... klassiske western våpen dette også!

Remington Elliot Ring Trigger .22

Artig liten "Deringer" type lommepistol med 5 løp i S&W's gamle anemiske .22 "Short" patron. Designet av Dr. Elliot og i salg mellom 1863-88. avtrekkerringen roterer tennstiften og løpene står stille. Brukspreget finish, hele grep og mekanisk meget velfungerende. En personlig favoritt!

Antikk/18 års grense.

Kr. 9800

Remington Rider Magazine Pistol.32 Ex. short RF

Ett bra eksempel. Designet av Rider, prod. mellom 1871-88. Ca 15000 ble laget. Uvanlig i det at den fungerer og ikke mangler deler. De graverte var vanligere enn de uten. Hele men slitte grep. Denne har en lever action mekansime med 5 skudds rørmagasin (!), og man sikter gjennom ett hull i hanen. Desverre meget høy kilopris, men veldi morsom!!

Kr. 15500

Sharps

Sharps pistol / pepperbox Mod. 1B .22 short – Antikk

Morsom liten pistol med 4 løp. Kamret for den amerikanske .22 short svartkruttspatronen. De som oftest dukker opp er 1A med låsen foran og under pipa. På 1B er låsen på venstre side. Hanefjær er en erstatning og det ene grepet mangler en flis. Det meste av nikkelen er intakt fremdeles og grepene fremstår som originale. Løpene på denne er kjempefine. Ofte er de skikkelig råtne. Mekanisk velfungerende. Selges til voksne. Produsert mellom 1859-74 og antikk / ikke kontrollelagt. Jeg har ikke ammo og besvarer ikke spm om skyting.

Kr. 5650 m/frakt Bud/Skambud besvares ikke.

Sharps 4 shot pepperbox Model 4C .32 RF

Sharps Mod. 4 Pepperbox .32 RF-antikk

Artig Sharps produsert mellom 1859-1874 i .32 RF. 4 skudd. Tennstiften roterer hver gang hanen spennes. Stram og tight. Brukspreget med en god del nikkel igjen enda. Kan være vrien å få tak i ett godt eksempel av disse. Artig liten kraftpakke.

Antikk.

kr. 5700.