-

Klassiske Westernrevolvere ett hakk over Smith og Colt med morsom selektiv utdragermekanisme. Disse ble laget i 1870-1880 tallet av Hopkins Allen Mfg Co. på oppdrag fra Merwin, Hulbert & Co. Kvaliteten og håndverket var i høyeste klasse, og etter min mening er disse mer interessante enn "de store" produsentene og deres masseproduserte sjel-løse vanskapninger ;-). Samlerinteressen for disse har tatt seg kraftig opp de siste årene og de matcher nå ofte de aller fineste Smith'er i priser men er langt vanskeligere å få tak i, i god stand.

3rd Model Pocket Army SA Kal. 44/40
3nd Model Pocket Army i SA. Dette er en av de aller fineste jeg har sett. Det meste av finishen er på plass, fin mekanisk, aksling vakuum som de var kjent for (denne trekker løp/tønne nesten helt tilbake…). Originalgrep som er hele og fine. "Top strap" i SA var noe uvanlig men ikke uhørt, vanligvis var disse DA etter at rammen ble lukket.
Det om også skiller denne ut er at løpet er merket med Hopkins Allen Mg Co, som produserte disse men som var mer kjent for «billig våpen» og Merwin, Hulbert & Co som var oppdragsgiveren ikke ville at disse våpnene skulle assosieres med produsenten av billigere våpen. Dette er en av meget få med denne merkingen.  Merkingen er skarp og fin. Den har også den vanlige Merwin, Hulbert & Co merkingen på H. side av ramma. Produsert i slutten av 1870 eller begynnelsen av 1880 tallet. Denne kommer fra en komplett samling Merwin, Hulbert & Co hvor denne var den fineste i denne varianten samleren fant under flere år med leting.....
Antikk
20 Års selvpålagt grense. Jeg gir ikke laderåd og selger ikke ammunisjon.
Kr. 38500
 

Merwin, Hulbert & Co .32 DA m/hylster!

Flott liten Merwin, Hulbert & co .32 DA med nydelig ornamentert lær belte og hylster for revolveren. Sjelden kombinasjon av våpen med ett hylster/rigg helt klart laget for denne.

Beltet er såpass kort at dette antagelig er for en meget ung mann eller kvinne, som stemmer godt med den beskjedne størrelsen på revolveren og ble antagelig laget for akkurat denne!.

Disse revolverne ble laget av Hopkins Allen for Merwin, Hulbert & Co på 1880 tallet, for .32 Smith & Wesson patronen (som de også laget og de kalte revolverkaliberet .32 Merwin, Hulbert & co....de er identiske.....).

Noen skrammer i nikkelen, men temmelig god for alderen.

Mekanisk perfekt, nydelig løp, perfekt timing og låsing. Lite brukt, om i det hele tatt!

Antikk. 

Jeg selger ikke ammunisjon og gir ikke laderåd.
Kr. 8800Meget tidlig Merwin, Hulbert & Co .44 SA First Model Army, med lås på åpningsknappen.
Dette er en nesten unik revolver på mange måter. Akkurat denne er ofte avbildet når man leter etter Merwin, Hulbert & Co. revolvere. Man skal lete lenge etter en tidlig første modell i slik stand. Den har gode perlemorsgrep, fungerer mekanisk har bra løp, og nikkelen er nesten helt intakt (ikke reniklet). Skruen som holder fast låsen til sylinderakslingen er enten modifisert eller ertsattet. Denne er spesiell for i tillegg til dette har den har en liten lås på åpningsknappen, som var ett krav fra U.S. Army da de var (ubegrunnet) bekymret for at man skulle kunne åpne revolveren ved ett uhell. det ble laget meget få med denne funksjonen. Revolveren er i kaliber .44 Merwin, Hulbert & Co. Den er laget i midten av 1870 tallet, og antikk. En helt unik mulighet.
Merwin, Hulbert & Co .38 - Antikk
Nydelig Merwin i .38 S&W CF (short), en av de aller tidligste Merwin, Hulbert & Co revolvere, med et meget interessant selektivt hylseutrekk. Disse er skikkelig håndtverk, og denne er blandt de aller beste med nesten 100% bevart fornikling, 1st Model med ladeport gjennom rekylskjoldet, flott løp, perfekt mekanisk, hele grep og original hele veien. Mest sannsynlig produsert på 1870 tallet og var den føste av Medium Frame modellene (de lagde alt fra .22 til .44). Merwin la inn årene i 1890. Antikk.
Jeg selger ikke ammunisjon og kan ikke svare på spm om lading. 18 års grense.
Kr. 11300 Merwin, Hulbert & Co .44 SA MH Transitional model

Forholdsvis tidlig Merwin fra slutten av 1870 el. begynnelsen av 1880 tallet. Single action, med det karakteristiske Merwin selektive uttrekket av tomhylser. Dette er en veldig uvanlig transisjonsmodell fra åpen til lukket ramme, der den tidlige tønna (med s.k. "Scoops" istedet for "Flutes"fremdeles er brukt. Selvsagt nummerlik. Finishen taler for seg selv, og er vel nærmest uskutt. Noe slitasje på finish i grepsområdet. Bra løp, ingen "kammer ringer", bra grep, perfekt timing, låsing osv.
Kaliberet er .44 Merwin, Hubert, som var mer eller mindre en gimmic. Er kompatibel med .44 Colt mener jeg. De fleste Merwiner var kompatible med samtidig lett tilgjengelig ammunisjon med lignende betegnelser slik som .32 S & W i .32 MH, .38 S & W i .38 MH osv. De store ble laget i 44/40 og .44 Russian (sjelden) også.
 
Meget, meget sjelden mulighet. kanskje laget ettpar hundre av denne.

Dette er nok først og fremst en revolver for en avansert Western eller Merwin, Hulbert samling.

Prisen er fast, og det oppfordres til å lese og sammenligne. Evt kjøper kan selvsagt beskue og inspisere før evt kjøp. 
Kr. SOLGT - dette er den eneste jeg har sett noe sted og nå har en heldig samler i Norge heldigvis overtatt denne helt unike Merwin'en.
 Website Builder drives av  Vistaprint