Samlervåpen - Europeiske Våpen
 -
Europeiske Våpen
Noen Europeiske våpen i god stand. Jeg mener disse er i all hovedsak av bedre design og kvalitet enn deres brødre over dammen, selvom jeg samler på "brødrene"....

Pinfire Revolver 7mm Nydelig Gravert
Denne er godt over snittet for hvordan disse ofte finnes. Mekanisk velfungerende, nesten 100% nikkel, gravert med flotte originale "floral" grep. Både SA og DA fungerer bra med god timing. Ingen av den vanlige belgiske merkingen så vidt jeg kan finne. Så antagelig ikke belgisk selv om mange av disse var det. Merket med Nr 15 under grep og på tønne.
Kr. 5500


Deprez "Pepperbox" - merket med Engelsk  forhandler; Galisher & Terry Kaliber. ca .30 Rimfire
Disse er vi kjent med fra Belgia,Frankrike, Italia og Ungarn men er noe mer uvanlige med britiske proofmarks på disse tidlige lommerevolverne. Denne ble laget for Gallisher & Terry av Belgiske Deprez, som var kjent or kvalitets våpen

Denne er i nydelig stand. Mye original finish, og flotte valnøttgrep med nydelig nettskjæring. Her fungerte tønnekamrene også som løp.

Utstøterstanga satt i grepet og måtte skrus ut for å støte ut hylsene manuelt.

Mekanisk fungerende. DA. Antikk og ca 1860 tallet.

Kr. 5500

Webley Royal Irish Constabulary (RIC) / Pre-RIC (?) .450

Denne er spesiell. Såkalt "Pre-RIC" eller muligens en RIC 1st model. Det er ikke mange dokumenterte tidligere enn akkurat denne.

Den er de aller tidligste solid frame sentertenning patron-Webley'ene denne har de til og med merket med den bevingede kula.

Utstøter stanga/tønneaksling pinnen har flat tupp. Den er nydelig gravert, perfekt mekanisk i DA og SA og har ett nydelig løp med sterk rifling.

Den fremgår omtrent som uskutt. Grepene er hele og fine og denne har den ettertraktede fallsnor ringen.

Alt tyder på at dette er en spesialbestilling eller en utstillingsmodell. Produsert på slutten av 1860 el. begynnelsen av 1870 tallet.

Antikk. 18 års grense.

Kr. SOLGT til en samler med enestående smak og sans for kvalitetsvåpenHills Patent
Website Builder drives av  Vistaprint