-
Colt
Ett lite utvalg klassiske western våpen. Colt er vel det mest berømte merket, masse produsert, men alikevel grisedyre, og personlig synes jeg ikke det nødvendigvis representerer hverken håndtverk eller sjeldenhet, men slik er det nå engang. I USA er det fullstendig hysteri når det gjelder Colt, og da koster det det desverre her også. Personlig liker jeg Franske, Sveitsiske, og Emgelske revolvere bedre, og jeg (subjektivt gutter og jenter) synes man får mer for penga. De som sees nedenfor er alle velfungerende uten annet enn noen kosmetiske "anmerkninger" Som vanlig er alt ute til selvkost. PS Fraktkostnader kommer i tillegg.


Colt .22 "New Line"-et lite knippe pene små-colter

Glimrende mekanisk stand. Disse har veldig ofte feil og mangler og kan da skaffes en god del rimeligere. De som er avbildet nedenfor ble kjøpt nettopp fordi de ligger minst ett hakk eller to høyere enn de aller fleste og det koster dessverre.

Colter er populære samlervåpen, og med storebrødrene skal man være omtenksom og observant på detaljer. Disse små er en god del lettere i så måte, og langt mindre kopiert og "pyntet" på.

Den øverste har nydelig finish og sterk marking på løpet. Nestemann er også I utmerket stand, noe mer slitt m,en slett ikke verst. Sistemann har "ærlig" utseende, noe originalblånering typisk, kanske typisk ++, stand for disse men også glimrende mekanisk.


Kaliberet er S&W's anemiske .22 Short svartkruttpatron og disse var i direkte konkurranse med Smith's lommerevolvere.

Samler man Colt eller lommerevolvere/pistoler er et "must"........

Ovenfra og nedover: Kr. 10000, 9000, 8000___________________________________________________________________
SOLGT:


Colt 1889 Navy ("New Navy") .38 LC
Dette er en skikkelig sjeldenhet. Disse var Colt's første "swing out" tønne revolvere, og ble laget or US Navy fra 1889 og utover med stigende modellbetegnelser; 1889, 18892, 1894 osv.

.38 Long Colt var ett litt sært kaliber. Anemisk Svartkruttspatron med hælbasert kule for de tidlige .38 Colt'ene slik som .41'erne var. Ble etterhvert trangere løp på disse som tillot en "vanlig" innvendig fettet, kule.

Mekanisk perfekt, nydelig løp og kamre, virker i DA og SA (som 1877 og 1878 modellene å låser disse først når avtrekkeren trykkes inn).

De aller fleste hadde ikke tønnestopp hakk i tønna når de tidlige ble produsert, men ble kalt inn på 1890 tallet for å rette opp det, etter klager fra brukerne. Modellene etter 1889 hadde alle tønnestopp hakk fra fabrikken. 

Denne var innom fabrikken i 1895 og fikk tønnestopper og ny merking. Den originale merkingen under grepet ble beholdt, med anker, produksjonsår og modell ble beholdt.

Dette er en av de første og blant de ca 5000 som er registreringsfrie i Norge. Kaliberet er .38 Long Colt, en anemisk svartkruttspatron med hælbasert kule.

Teddy Roosevelt brukte en på Cuba med stort hell (en som be funnet på skipet "Maine" som ble senket utenfor Cuba og således startet krigen) og disse var skyld i at 1873 "artillery" colten ble gjennopplivet i kampene mot Moro'ene på Filippinene, der de viste seg for småkalibret for jobben. Det førte vel direkte eller indirekte til at 1911'en ble adoptert etter at disse var i bruk i bare ca 20 år.
Kr. SOLGT - kjapt ute+god smak=fin colt
Flott Colt 1878 DA .45 LC - antikk
Flott Colt langløper i .45 LC produsert i 1888. Mye original blånering, løp og mekanikk/låsing/timing omtrent som da den forlot fabrikken. Klar merking, og i det hele tatt godt over gjennomsnittet for disse.
Antikk.
Kr. 22500  - SOLGT på 1 dag til samler med ubestridt kvalitetssans
Colt 1889 Navy ("New Navy") .38 LC m/hylster!!
Dette er en skikkelig sjeldenhet. Disse var Colt's første "swing out" tønne revolvere, og ble laget or US Navy fra 1889 og utover med stigende modellbetegnelser; 1889, 18892, 1894 osv.

Mekanisk perfekt, nydelig løp og kamre, virker i DA og SA (som 1877 og 1878 modellene å låser disse først når avtrekkeren trykkes inn).

De aller fleste hadde ikke tønnestopp hakk i tønna når de tidlige ble produsert, men ble kalt inn på 1890 tallet for å rette opp det, etter klager fra brukerne. Modellene etter 1889 hadde all tønnestopp hakk fra fabrikken. 

Denne var innom fabrikken i 1895 og fikk tønnestopper og ny merking. Den originale merkingen under grepet ble beholdt, med anker, produksjonsår og modell ble beholdt.

Dette er en av de første og blant de ca 5000 som er registreringsfrie i Norge. Kaliberet er .38 Long Colt, en anemisk svartkruttspatron med hælbasert kule.

Teddy Roosevelt brukte en på Cuba med stort hell og disse var skyld i at 1873 "artillery" colten ble gjennopplivet i kampene mot Moro'ene på ilippinene, der de viste seg for småkalibret for jobben. Det førte vel direkte eller indirekte til at 1911'en ble adoptert etter at disse var i bruk i bare ca 20 år.

Hylsteret er langt sjeldnere enn revolveren, Disse ble laget av William Read & Son i Boston for US Navy. Flappen har fremdeles USN trykket vakt synlig. Disse finnes nesten aldri sammen.

Kr. SOLGT

Colt New Line .41 CF (Short Colt)-m/Hylster

Liten Colt kraftpakke i god stand!


Hagler-Colts første Hammerless hagler
Disse var topp-haglene i nord - Amerika i sin tid. Meget godt arbeid og solide kvalitetshagler. Hammerless i en tid da haner fremdeles var foretrukket (så kunne man se om de var spent....). Mange rifler ble også laget med haner til tross for at mekanismen tillot en "Hammerless" funksjon; Remington Keene er ett godt eksempel.


Colt Model 1883 Hammerles 12 Ga
Fine løp, noe grå men i god stand. Serie nr. 27xx Produsert i 1887-Antikk.


Colt Model 1883 Hammerles 12 Ga
serienr. 41xx prod. i 1889. Med fabrikkbrev. Nydelige damask løp.

 Colt model 1883 Hammerless S/S Kal. 10. -Antikk
Litt stykkevis og delt; denne har en senere rekylkappe i gummi, en bitteliten bulk utvendig i h. løp (vanskelig å se), litt "pepper (meget grunn og helt ubetydelig) en liten ripe på enden av v. løp. Brukspreget med noe mer slitt nettskjæring. Denne har sikkert vært i bruk mesteparten av "livet" Ellers som modellen nedenfor. Flott mekanisk, tight låsing og meget pene løp for alderen. Produsert i 1885. Ser 8xx
Kr. SOLGT Grattis til en heldig eier!

___________________________________________________________________

Colt 2 Ser# 15xx

Nydelig Colt 1883 Hammerless S/S Hagle Kal. 10-Antikk
En av de tidligste hammerless haglene fra legendariske Colt. Dette er en Modell 1883 i kaliber 10. Damaskus 32" løp som er speilblanke. 2 1/2" kamre som veier 4 kg (!). Dønn tight, perfekt mekanisk. Delikate utskjæringer/gravyre rundt enkelte områder som ledd og skruer. Treverket ar fått seg enkelte bruks-skrammer, men ingen fatale skader på kolbehalsen (som er vanlige på disse kraft børsene), nettskjæring på både pistolgrepet og fortre som er slitt gjennom 131 års håndtering. alt i alt bærer denne preg av å ha blitt tatt godt vare på, og en god indikasjon på det er de flotte pipene. Spennende stor og tung antikvitet fra ingen ringere enn Col, i det eneste kaliberet som teller. Produsert i 1886 og antikk. Skal man bare ha en Colt hagle (hvem lar seg vel avspise med bare en?.....) så skal man ha denne! 
18 Års selvpålagt grense. Jeg har ikke ammunisjon.
Kr. SOLGT til ny eier med ubestridt gods smak og sans for hederlige gamle hagler! 


Website Builder drives av  Vistaprint