Samlervåpen - Colt
 -
Colt
Ett lite utvalg klassiske western våpen. Colt er vel det mest berømte merket, masse produsert, men alikevel grisedyre, og personlig synes jeg ikke det nødvendigvis representerer hverken håndtverk eller sjeldenhet, men slik er det nå engang. I USA er det fullstendig hysteri når det gjelder Colt, og da koster det det desverre her også. Personlig liker jeg Franske, Sveitsiske, og Emgelske revolvere bedre, og jeg (subjektivt gutter og jenter) synes man får mer for penga. De som sees nedenfor er alle velfungerende uten annet enn noen kosmetiske "anmerkninger" Som vanlig er alt ute til selvkost. PS Fraktkostnader kommer i tillegg.


Colt .22 "New Line"-et lite knippe pene små-colter

Glimrende mekanisk stand. Disse har veldig ofte feil og mangler og kan da skaffes en god del rimeligere. De som er avbildet nedenfor ble kjøpt nettopp fordi de ligger ett hakk eller to høyere.


Colter er populære samlervåpen, og med storebrødrene skal man være omtenksom og observant poå detaljer. Disse små er en god del lettere i så måte, og langt mindre kopiert og "pyntet" på.

Den øverste har nydelig finish og sterk marking på løpet. Nestemann er også I utmerket stand, noe mer slitt m,en slett ikke verst. Sistemann har "ærlig" utseende, noe originalblånering typisk, kanske typisk ++, stand for disse men også glimrende mekanisk.

Ovenfra og nedover: Kr. 9000, 8000, 7000Colt "New Line" .41 Sentertent "short" SA Revolver M/Hylster!!
Dette er en pen liten revolver med veldig lite finish men i meget god mekanisk stand. Løpet er ikke så vært med noe pepper men med synlig rifling. Tight og fin med tydelig løpsmerking. Til og med etsingen på v. side av løpet er synlig men svak og vrien å feste på film. Hylsteret ble nesten garantert laget for denne (og er antagelig grunnen til at finishen er nesten borte pga av tanniner og fukt i læret). Disse er ganske vanlige i rimfire kalibre men litt mer ettertraktet i sentertente varianter.

Antikk. Disse ble produsert fra 1874-79 i ca 7000 ex.

Meget godt utgangspunkt for en begynnende western eller Colt samling.
Kr. SOLGT

Hagler-Colts første Hammerless hagler

Colt Model 1883 Hammerles 12 Ga
Fine løp, noe grå men i god stand. Serie nr. 27xx Produsert i 1887-Antikk.

kr. 19500

 

Colt Model 1883 Hammerles 12 Ga
serienr. 41xx prod. i 1889. Med fabrikkbrev. Nydelige damask løp.

Kr. 27500 

Colt model 1883 Hammerless S/S Kal. 10. -Antikk
Litt stykkevis og delt; denne har en senere rekylkappe i gummi, en bitteliten bulk utvendig i h. løp (vanskelig å se), litt "pepper (meget grunn og helt ubetydelig) en liten ripe på enden av v. løp. Brukspreget med noe mer slitt nettskjæring. Denne har sikkert vært i bruk mesteparten av "livet" Ellers som modellen nedenfor. Flott mekanisk, tight låsing og meget pene løp for alderen. Produsert i 1885. Ser 8xx
Kr. SOLGT Grattis til en heldig eier!

___________________________________________________________________

Colt 2 Ser# 15xx

Nydelig Colt 1883 Hammerless S/S Hagle Kal. 10-Antikk
En av de tidligste hammerless haglene fra legendariske Colt. Dette er en Modell 1883 i kaliber 10. Damaskus 32" løp som er speilblanke. 2 1/2" kamre som veier 4 kg (!). Dønn tight, perfekt mekanisk. Delikate utskjæringer/gravyre rundt enkelte områder som ledd og skruer. Treverket ar fått seg enkelte bruks-skrammer, men ingen fatale skader på kolbehalsen (som er vanlige på disse kraft børsene), nettskjæring på både pistolgrepet og fortre som er slitt gjennom 131 års håndtering. alt i alt bærer denne preg av å ha blitt tatt godt vare på, og en god indikasjon på det er de flotte pipene. Spennende stor og tung antikvitet fra ingen ringere enn Col, i det eneste kaliberet som teller. Produsert i 1886 og antikk. Skal man bare ha en Colt hagle (hvem lar seg vel avspise med bare en?.....) så skal man ha denne! 
18 Års selvpålagt grense. Jeg har ikke ammunisjon.
Kr. SOLGT til ny eier med ubestridt gods smak og sans for hederlige gamle hagler!
 Website Builder drives av  Vistaprint